Parfém- příběh vraha

Parfém- příběh vraha (Perfume: The Story of a Murder), Drama / Thriller / Krimi / Fantasy, USA / Německo / Španělsko / Francie, 2006, 141 min, režie: Tom Tykwer, předloha: Patrick Süskind (kniha)

Parfém, Příběh vraha obálka dvd

Parfém, Příběh vraha

Viděli jste tento film? Pokud ne, tak ho doporučuji vřele!

Jedná se o biografický snímek mladého chlapce, který vyrustál v sirotčinci, a mládí neměl vůbec jednoduché. Avšak jednoho dne zjistí, že má velice nadaný nos a téměř dokonalý čich.

Svého daru využivá dobře,pracuje pro parfumáře, kterému zprvu předepisuje složení parfémů, tak, aby byly žádané, později se učí míchat sám. Jsou zde až komické momenty, kdy se tento mladík (vl. jménem Jean-Baptiste Grenouille) snaží namíchat, nebo lépe řečeno extrahovat vůni např. skla, kovu, atp.

Avšak po dobu příběhu se mu jeho dar stává prokletím. Ve jednoho dne ve městě potkává krásnou dívku, která ho okouzlí svojí vůní, je jí až tak moc fascinován, že ji nevědomky zabije, uškrtí. V tuto chvíli se film dostává k hlavnímu příběhu- mladík se snaží vyextrahovat vůni dívčího těla, Jean-Baptiste je tímto posláním natolik posedlý, že začne dívky unášet a po čase jsou nalezeny mrtvé.

Onen dokonalý parfém se mu podaří vyrobit, ale jeho život a zároveň příběh končí ve chvíli, kdy ho na sebe použije kompletně celý, a ženy ho doslova roztrhají na kusy, ne náhodou se tomu stává v místě, kde se odehrávalo jeho dětství.

Film je to vskutku skvostný, ačkoli je hlavní hrdina vrahem, tak divák má nutkání s ním až sympatizovat a samotný konec filmu je ohromující, až šokující.

Odkaz na čsfd [78%]

 


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..