Bandzone- The Best Of 2012

Už je tomu pár dní, co můj oblíbený hudební portál oznámil jednak statistiky, ale také žebříčky za rok 2012, pojďme se na  ně podívat trochu z blízka.

Bandzone Logo

Celkový souhrn naleznete zde, nicméně k tomu asi není tolik co říci- je zde bandzone jako takový v číslech a celkový přehled o interpretech.

Nejúspěšnějším interpretem roku je Jayk3m, (rap / Nový Jičín), i když to není můj soudek rumu, svého času jsem ho poslouchal také, má lehce depresivní texty ze života, a pokud vím, tak je to poblázněný mladší kluk.
Ale jeho texty jsou vážně realistické, lehce depresivní a popudivé, až odvážně.

Nejúspěšnější objev roku je Pentagrameček, (black-christian / Vranov nad Topľou), kteří mají také nejúspěšnější hit roku (môj malý pes Bobi vykopáva hroby),asi to má být něco ve smyslu As I Lay Dying, kteří hrajou „křesťanský metal“, měli i turné po kostelích, apod., akorád v daleko měkčím provedení, nevím, kdo ví, budiž.

Kromě čísel, zde naleznete ještě kapelu s nejvíce koncerty- a sice kapelu Zrní s 96 koncerty, toto číslo bude pravděpodobně zkreslené, jelikož kapela nemusí všechny své kocnerty dávat na bandzone, apod.

Žebříček top 100 kapel naleznete zde, první místo obsadil zmiňovaný Jayk3M, druhá příčka patří Tomášovi Klusovi (který vyhrál letošního Slavíka), dále hned za ním v závěsu jsou Koblížci (pop-punk, Šumperk), kteří mají také Slavíka, a byli na předávání tak trochu v originálním a výstředním oblečení (stylově, s číry na hlavě apod., za které je později spousta lidí kritizovala- obdobně jako Dana Landu alias kouzelníka Žita- ale, že syn Lucie Bílé seděl celou dobu mezi diváky s kšiltovkou, to nikdo neřešil 😉 )

Dále stojí za zmínku punk-rockoví Zakázaný Ovoce, 5. místo, (kteří mají mimochodem výborné klipy a chytlavé písničky- Vem si mě,  Alkoholka, Nech mě odejít (z posední desky) ).

Je zde mnoho dalších jmen, z mých oblíbených- Totální Nasazení, Rybičky 48, Mandrage, UDG, Vypsaná Fixa, Atari Terror, Arakain, Volant, Plexis, Polemic, X-Core, Civilní obrana, Komunál, Doga, Debustrol.

Žbeříček top 100 objevů je poté zde, kde se ocitnul např. Krucipusk, Záviš, jinak- dle mého, nic moc :D.

No, nevím, jako přehled je to fajn, ale myslím, že výsledky nebudou moc směrodatné, vzhledem k tomu, že bandzone používají především mladší fandové, a starší ročníky maximálně sledují oficiální stránky, ale aby se registrovali např na bandzone, tak to už asi ne.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..