Matějská pouť ’11

Před týdnem jsem navštívil Matějskou pouť, která se každoročně konná v Praze na Holešovickém výstavišti. Naposledy jsem na ní byl cca před 5 lety, jinak pravidelně navštěvuji kolotoče u nás ve městě, ale byl jsem docela zvědavý na ceny.

Všechno začalo pozváním od kamarádky z univerzity, která se zmínila že pravidelně seberou partu lidí a udělají si výlet, no pojďme se podívat jak to všechno bylo…

Jelikož parta vyrazila z Pardubic a já jsem z Nymburka, byli jsme dohodnutí, že pojedu do Kolína a od tamtud společně ECčkem směr Praha, kde vystoupíme v Holešovicích a zbytkový kousek cesty došlapeme hezky po staru- pěšky. Tak ráno vstanu (asi v 8 hodin), jedu do Kolína, vlak přijel, nastoupil jsem do něho a volám kamarádce kde jsou, ta mi řekla že zaspali, a tak jedou vlakem asi o půl hodiny déle, už jsem nemohl nic dělat, jelikož jsem byl v právě se rozjíždějícím vlaku, no tak jsem dojel do Prahy, vystoupil na Hlavním nadraží a tam jsme se všichni společně sešli- chvilku jsem na ně čekal, asi 20 minut.

Hned jsme udělali skupinové foto s lístky do metra a vyrazili, metrem do Holešovic a potom pěšky, 5 minut cesty, vstupné do samotného areálu bylo 25 korun- paráda.

A ani ceny atrakcí nebyly nějak přemrštěné- stará klasická horská dráha za 40 kč, obvyklé atrakce 50-70 kč, střelnice jak kde- našli jsme stánky s marží 50 kč za 5 střel, ale i 20 kč za 5 střel. Ano, „hardcorové atrakce“ měli vlezné 100 korun českých, ale i na takových jsme byli.

Něco kolem dvanácté hodiny jsme dostali hlad, tak jsme šli ke stánku, každý řešil svoje chutě po svém- obvykle to byl řecký gyros, nebo hamburger, já měl k obědu 2 párky v rohlíku (2x 20 kč 🙂 ), klobása stála 45 kč a párek na tácek 35 kč 😀 .

Dále už se nám moc nikam nechtělo, tak jsme byli na obřím rětízáku a poté jsme zbytek odpoledne strávili u Křižíkovi fontány- kde hrála hudba a dokonce po nashromáždění lidu byla puštěná i samotná fontána, uchvatný zážitek- fontána stříká do rytmu a hlasitosti hudby…

Celkme jsem měl 4 piva- myslím Staropramen, za 25 kč, což také neni nic hrozného a nakonec jsme se stavili ještě v Mc’Donalds pro zmrzlinu, jelikož bylo vážně teplé počasí, Chvilku poseděli v parku naproti McD přes ulici, a následně se rozloučili a jeli domů- mezi 17.-18. hodinou 🙂 .

Celý výlet mě vyšel cca na 800 kč, ale byl perfektní, myslím že za rok pojedu rád znovu 🙂

Fotky– kliknutím na fotku se zobrazí další 🙂


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..