Google+?

Pročítám tak fejsbuk a najednou mi přišla od kamaráda zpráva, jestli chci invite (pozvánku) na google+, tak jsem tedy řekl že ano.

O co jde? Google+ je jedna z dalších, v dnešní době se rychle rozvíjejících sociálních sítí, do budoucna pravděpodobně konkurentem giganta Facebook a Twitter.

Po velice rychlé registraci- v podstatě postačí vyplnění jména jsem se tedy přihlásil- loguje se přes google account, gmail. Jsem tedy přihlášený, služba vypadá poměrně dynamická, tak už jsem našel pár přátel, o kterých na G+ vím, následně jsem si je přidal do kruhů- něco jako seznamy přátel a bylo.

Na první pohled mě zaujala ve firefoxu tmavě modré podbarvení favicony (obrázek v adresním řádku) značící zabezpečené připojení (https)- ano, dá se nastavit i na facebooku, ale potom nefungují messengery třetích stran na facebook chat. Dále jsem vyzkoušel sdílení polohy, báječně funguje (narozdíl od neustále předělávajícího se fcb).

Také jsem si všimnul služby videochatu- přes webkameru, docela zajímavé, ale i možnost sdílení „statusů“, oproti facebooku- tam lze sdílet pouze obsah jako fotografie a odkazy.

Inu první dojmy jsou dobré, uvidíme co bude dál…


Komentáře

Google+? — 2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..