Facebook- dobrý sluha, špatný pán

Facebook- facebooku– určitě každý tyto tvary zná a nejednou použil, co to je? Veřejná, avšak naprosto neprodyšná komunitní síť. Před pár dny se mi stala „katastrofa“ v podobě zablokovaného účtu na face, asi 3 dny jsem se nepřipojil, ale myslím že mi to docela prospělo, zejména jsem si uvědomil jednu věc- facebook je „velký bratr“, dokud uživatel „drží hubu a krok“ ve vymezených cestách (relativně vzato v pravidlech a menších tolerancích), tak je vše v pořádku, avšak jakmile udělá jeden jedinný krok až moc stranou z povolené stezky, tak je zle.

Facebook má své uživatele dokonale v hrsti, jediná komunikace probíhá přes emaily, je poměrně zdlouhavá, nikdy nevíte jestli vám vůbec přijde odpověď, nebo ne. Navíc, když máte zablokovaný účet, že nemůžete publikovat je celkem logické, jenže najednou ztratíte veškerý kontakt na osoby, na které jiný kontakt nemáte, ani na svůj profil nemůžete, aby jste napravili, co tam nepatří, nebo si stáhnuli své fotky a podobně.

Facebook vám napíše, že máte zablokovaný účet (obvykle za porušení pravidel) ale proč konkrétně, to se vlastně stejně uživatel nedozví. Sami od sebe vám účet neodblokují, tak nezbívá nic jiného, než vyplnit formulář na webu, že se domíváte, že vám byl účel deaktivován neprávem. Dle podmínek užívání navíc veškerý vámi publikovaný obsah- texty i obrázky- od doby uploadu patří do majetku facebooku.

Kdyby si čirou náhodou chtěl účet zrušit sám uživatel, tak to taktéž není možné- pouze deaktivace- ať trvalá, nebo chvilková.

Chcete-li se předem vyhnout těmto komplikacím, zkrátka dodržujte pravidla v logicky únosných mezích…

Ale doporučuji si zkusit na pár dní deaktivovat Váš účet a uvidíte co to s vámi udělá 🙂

ještě ilustrační obrázek:

a další obrázky, jak to může dopadnout, můžete vidět zde

//EDIT 11.8.2011- konečně jsem se dolinkoval jak trvale zrušit (kompletně smazat) účet, docela vtipné


Komentáře

Facebook- dobrý sluha, špatný pán — 2 komentáře

  1. Co se týče nahraných fotek – facebook bych si nezrušila už jenom z toho důvodu, že mi nedávno spadl počítač a vlivem vysoce kvalitního zavirování se mi smazaly veškeré fotky (což přinejmenším zamrzí) – naštěstí byla většina z nich zálohovaná na facebooku – v tomto případě bod pro něj.

    Ohledně psaní statusů… zpočátku to baví každého, jenže postupem času si určitě každý z nás řekne: „A co je komu do toho?“ … ze zvědavosti jsem se podívala na datum mého posledního příspěvku – datuje se k 27. březnu 2011.

    Když se nad tím vším tak zamyslím, využívám facebook hlavně jako zdroj informací – není nic jednoduššího, než si „lajknout“ veškeré možné zprávy a hudební servery. Všechny důležité informace najdu na jedné kupě, což mi vyhovuje. Hlavní účel facebooku, pro který ho Zuckerberg kdysi založil, jde tudíž zcela mimo mě ;D

    A závěrem.. deaktivace účtu v mém případě není nutná, silná vůle zůstat pár dní nepřihlášena (a tím pádem být naprosto „mimo dění“) u mě naštěstí stále vítězí.

    • No ano, zálohu tam sice máš, ale bohužel v menší kvalitě, než originály, ale alespoň něco. Jinak jo, jak píšeš zdroj informací, asi nejaktuálnější noviny co můžou být, nicméně k tomuhle účelu využívám spíš RSS kanály 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..