Sony Ericsson Xperia Pro- mám nový mobil, zase…

Takže pro začátek otázka proč nový telefon– no, moje bývalá Nokia 5800 express music už pro mě nebyla dostačující toužil jsem po novém telefonu- především s OS Androidem, a také jsem hledal s HW QWERTY klávesnicí.

A ještě proč práve Xperia Pro– zaujala mne designem, a vyhovovaly mi její parametry.

Telefony už si nějakou dobu vybírám podle hledání dle zadaných parametrů na mobilmania.cz, a jako adekvátní přístroje jsem našel HTC Chacha a SE Xperia mini pro, ale z těchto tří vycházela dle hodnocení nejlépe Xperia Pro, tak jsem sáhl po ní.

Požadavky bylo- Wifi, GPS, 3,5 mm jack, mp3 přehrávač, hw qwerty a foťák s optikou 3MPx+, kapacitní dotykový displej s vícedotykovou technologií . No a myslím, že jsem našel dobře. Jen ta doba na jedno nabití nic moc, ale to už je dnes asi klasika.

Android je sám o sobě velmi výborný a individualistický systém- spolu s perfektními službami Google Play. A dále mi na něm vyhovuje že lze zcela zablokovat mobilní data přes GPS (GPRS / Edge a jiné dat. přenosy), nebo natvrdo vypnout GPS či wifi (u wifi to lze snad všude ale ručně deaktivovat GPS to už se moc nevidí).

Hned jsem začal probírat staré krabice od mobilů a přepadla mne trochu nostalgie- ať už legendární rodinná Nokia 3310, nebo moji nástupci- asi první mobil co jsem měl byl Siemens C35i (který už tehdy, dle mobilmanie měl USB konektor, adresář na 100 kontaktů), následně Nokia 3510i (4 tisíce barev, java, 500 míst, T9, modrý kryt), poté Sony Ericsson W850i („audiofilní telefon“, údajně dokázal hrát 80 hodin mp3, funkce rozpoznání hudby – track ID, v šedé barvě), následovala Nokia 5800xm, kterou jsem měl do nedávna (Symbian, s červeným pruhem), a nyní návrat k SE – Xperia Pro v černé verzi.

Nicméně 5800xm si nechám jako zálohu když budu potřebovat telefon s delší výdrží 🙂

Co bude dál? kdo ví… A jaké poklady jste měli vy?


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..