Steam- hráčův pomocník

Pokud hrajete online-multiplayerové hry, pak jste již patrně zaslechli slovo Steam- jedná se o jakéhosi klienta, nákupní a komunikativní platformu.

Služba Steam, dokonalá platforma pro hraní online

tímto se chlubí steam na svých oficiálních stránkách, a v podstatě mají pravdu

Je to program od společnosti Valve, samotný steam je zdarma- a může sloužit k přídání přátel (těch, co mají také steam), nebo stáhnutí free-to-play her (nepřeberné množství naleznete na steam store stránce– například letecký simulátor- nebo spíše arkádu Microsoft Flight, first-person střílečky jako např Blacklight: Retribution, nebo také strategie- Age of Empires online, a spousta dalších her..

Free-to-play jsou většinou hry, do kterých se může investovat- pro různé bonusy, lepší zbraně, atd, ale také nemusí, a hrát se může jen tak bezplatně- a nakupovat např za body zkušenosti, získáné ve hře.

Dále na steamu můžete zachytit akce nap. „stáhni a hraj přes víkend“- kdy je omezená doba ke stažení a následnému hraní hry- většinou nějaké speciální, řekněme ukázkové verze hry- takhle jsem si stáhnul např pár epizod z výborné fps logické hry Portal, nebo mám komplet Worms.

Je toho dost co steam nabízí? ano, ale ještě nejsme u toho hlavního…

Hlavní výhodou je přenositelnost- veškěré uložené pozice, a tak podobně se ukládájí do cloudu na web valve, když se poté steam nainstaluje na jiném stroji, tak se odtamtud zase stáhnou. Navíc steam klient udržuje všechny hry aktualizované, což je také velká výhoda. Navíc si do klienta můžete nahrát i hry, které se primárně nedistribuují přes steam, a tak se můžete pochlubit kamarádům na steamu jaké hry hrajete.

Také nabízí pořehled achieventů- jakýchsi odměn ve hrách a tak podobně.

Navíc má platforma poměrně dobré zabezpečení- největší díra je samozřejmě hloupost nebo neznalost uživatele. I přes poměrně jednoduché heslo, mi steam funguje od jeho zakoupení- cca 4-6 let, nevím přesně.Když se zalogujete z neznámého počítače, je nutno toto přihlášení potvrdit kódem, který se zašle na email.

Navíc zakoupení steam her má také výhody- žádné krabice a cédéčeka, všechno online, kdykoliv ke stažení…

oficiální stránky valve steam

projekt na statistiku profilu (tu herní)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..