Portal

kdysi jsem narazil na tuto hru- řekl bych že je téměř dokonalým spojením FPS akce a logiky..
Tady najdete portál na hodnoceniher.cz, octnete se v roli testovaného subjektu- postava ženy „Shell“ v zařízení Aperture Science, princip hry jednoduchý- z počátku se jedná jenom o procházení testovacích komnat a později dostanete zbraň, která umí vytvořit dva průchozí portály.

S jejich pomocí a znalosti zákona, že jakou rychlostí do jednoho portálu vstoupíte, takovou rychlostí ze druhého vyletíte máte projít všechny testovací komnaty.

Tato hra mne bavila, vskutku jedna z nejlepších co jsem kdy hrál, není to jenom „suché“ střílení, ale vyžaduje i přemýšlení, v pozdějších levelech se také vyskytují přenosné střílny, starší a rozpadající se komnaty a tak podobné.

Na začátku hry je vám sděleno, že když projdete všechny komnaty, tak dostanete sladký koláč (cake).

Když už se hra záčíná zdát nudnou, tak se vlastně teprve začíná rozvíjet- opustíte „oficiální“ testovací prostory- poté co se vás Gladdos snaží spálit v peci (jakožto ukončení výzkumu), také pochopíte hlášky, se kterými se střetnete v pár levelech „koláč je lež“ (cake is a lie)  a snažíte se ze zařízení uniknout, což vede až ke konečnému souboji s Gladdos- řídícím počítačem, který vám celou dobu radí co a jak máte udělat.

Na konci hry je taky jedná skvělá písnička…

Navíc na únor letošního roku je chystaný druhý díl této super hry, a pokud bude natolik dobrý jako jednička, tak už se na něj těším. Přesto že je hra poměrně krátká, tak je neuvěřitelně chytlavá a navíc se dají stáhnout další mapy– např z flashové verze portálu

a tady ještě odkaz na hodnoceniher


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..