Google Localguides- nový systém bodování a další levely

O programu Google Local Guides jsem již psal v předchozích článcích– jedná se o program odměn pro ty uživatele, kteří pravidelně, či nepravidelně budou přispívat do Google Map, resp. ne do map napřímo, ale budou vylepšovat POI (point-of-interest), ověřovat např. uzavřená / otevřená místa, doplňovat fotky, psát recenze, atp. 

Nyní Google oznámil změnu systému bodování, a také další levely, s tím souvisejí nové bonusy.

Změny

Systém

Co se týká změny systému hodnocení, bylo změněno i již stávající, navíc doplněno o nové možnosti (jako např. ověření faktů, které přibylo v nabídce relativně nedávno) 

původní hodnocení:

  • nahrání fotky- 1 bod
  • sdílení recenze- 1 bod
  • přidání místa- 1 bod
  • úprava informace, editace- 1 bod
  • respond na „popup“ dotazy- 1 bod

nové:

  • hodnocení- 1 bod
  • review- 5 bodů
  • hodnocení + review- 6 bodů
  • fotka- 5 bodů
  • odpověď- 1 bod
  • navrhnutí editace- 5 bodů
  • přidání místa- 15 bodů
  • ověření faktu- 1 bod za položku

Můžete tedy vidět, že změny jsou opravdu velké. Co je super, je fakt, že již nyní vaše vydělané body budou přepočítány, takže spousta uživatelů pravděpodobně poskočí v počtu bodů výše.

Další změnou je, že oproti svávajícímu systému (kdy se body započítali s nějakou odezvou) nyní bude vše fungovat realtime, takže body vám na konto naskočí okamžitě.

Nové úrovně

Jak jsem již zmiňoval, kromě nového systému bodování jsou také zavedeny nové úrovně- a sice přibylo dalších 5, takže je nyní celkem 10 úrovní. Jak můžete v tabulce vidět, sice bylo upraveno bodování tak, že většina akcí přináší více bodů, ale zároveň byly navýšeny hranice pro dosažení i již existujících levelů.

Level Původní počet bodů Nový počet bodů
1 0 0
2 5 15
3 50 75
4 200 250
5 500 500
6 x 1500
7 x 5 000
8 x 15 000
9 x 50 000
10 x 100 000

 

 

Jak může vypadat váš profil po konverzi na nový systém hodnocení můžete vidět na obrázcích níže- zde je vidět změna z lvl5 s 3 294 body na neskutečný level 8 s 37 270 body.

(Osobně jsem poskočil ze 4. levelu rovnou na šestý)

   

New perk

Jako bonus k zavedení je zde nabídka pro průvodce, kteří jsou na levelech 4 až 10 získat 3 měsíční subscribe na Google Music a navíc 75% slevu na filmy z Google knihovny. 

nabídka je platná do 31. srpna 2017 a dle všeho se vztahuje i na Českou republiku

 

V rámci nové výhody pro naši globální komunitu mají Místní průvodci, kteří do 31. srpna 2017 dosáhnou čtvrté nebo vyšší úrovně, šanci získat na tři měsíce Hudbu Google Play a 75% slevu z půjčovného za film na Google Play. Dostupnost nabídky se liší podle zemí a je nutné ji uplatnit do 30. listopadu 2017.

Nabídka bude zaslána e-mailem. Chcete-li ji uplatnit, stačí v e-mailu kliknout na příslušný odkaz.
(https://support.google.com/local-guides/answer/7362580?hl=cs&ref_topic=6281797)

 

Hudba Play:

Tato propagační nabídka na tříměsíční zkušební využívání Hudby Google Play se vztahuje pouze na české rezidenty, kteří ji obdrží z programu Místní průvodci Google v období od 6. června 2017 do 31. srpna 2017. Je k dispozici jen zákazníkům, kteří v současnosti nejsou ani posledních 12 měsíců nebyli odběrateli ani se nezúčastnili zkušební nabídky Hudby Google Play. Nabídku je třeba uplatnit do půlnoci 30. listopadu 2017. Při registraci je požadován platný způsob platby, poplatky však nebudou do vypršení zkušební doby účtovány. Od konce zkušebního období vám bude automaticky účtována standardní cena za každý měsíc odběru, která v České republice v současnosti činí 149,00 CZK (včetně případné DPH). Před uplynutím zkušební doby můžete odběr kdykoli bezplatně zrušit. K využití nabídky je potřeba mít účet Google. Úplné znění smluvních podmínek Pořadatel: Google Commerce Ltd, 70 Sir John Rogersons Quay, Dublin 2, Irsko

Filmy Play:

Jedná se o jednu 75% slevu na zápůjčku filmu z nabídky titulů na Google Play. Zúčastnit se mohou uživatelé, kteří obdrží od programu Místní průvodci Google propagační URL. Nabídka končí 30. listopadu 2017 a do té doby je třeba ji uplatnit. Sleva bude započítána při placení. Vyberte si film a do 30. listopadu 2018 proveďte platbu. Jeden uživatel může využít jednu slevu. Nabídka platí pouze v České republice. Je vyžadován účet Google Payments. Platí věková omezení. Zde najdete podrobnosti o smluvních podmínkách propagacesmluvních podmínkách služby Google Play. Pořadatel: Google Commerce Ltd, 70 Sir John Rogersons Quay, Dublin 2, Irsko

Ovšem pozor!

Nyní už nejsou k dohledání původní benefity, kterým je např. bonusové místo na Google Drive, možnost zapojení do Hangouts a konferencí, atp.

 


Zdroje


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..