Steam- bundle stránky, co a jak a kde?

Pokud využíváte (nejen) herního klienta Steam, možná už jste přišli na chuť cloudu v oblasti herního průmyslu, a začali jste si hry kupovat přímo na stránkách Steamu, resp. od společnosti Valve, která steam provozuje. Možná ale netušíte, že to není jediná cesta, jak získat Steam klíče k daným hrám, resp. jak si dané hry pořídit.

Pojďme se podívat na alternativní způsoby.

Zejména mám na mysli tzv. „bundle stránky“- tedy stránky, kde je k dostání celý balík her- tzv. bundle, za zlomek ceny oproti originálnímu Steam store. Začnu stránkami, které mám vyzkoušené.

Humble Bundle

Nejznámějším portálem je zřejmě Humble Bundle, zde je pravidlem, že cena za Bundle je libovolná, a dle výše zaplacené částky se zákazníkovi otevírají další hry- nyní je zde např. Humnle Jumbo Bundle 5

jumbo5

Zde vidíme tři hry na prvním řádku, tyto hry dostaneme za libovolnou částku, dále zde vidíme „Pay more than the average of $5.71 to unlock!“, pokud tedy zaplatíte více než 5,71 USD, dostanete další tři hry, a následně „Pay $9 or more to unlock!“- vcelku analogicky, pokud zaplatíme více než 9 USD, tak získáme celý bundle, obsahující všechny hry- pro porovnání- jen hra „Spintires“ stojí na steam store 25 EUR, zde jej můžeme mít za 9 USD..

spintires steam

Bundle Stars

Bundle start najdete na stránkách http://bundlestars.com/. Zde to funguje trochu jinak- cena za bundle je vždy fixní, ale i tak velice výhodná oproti oficiálnímu storu- např.

Middle-earth: Shadow of Mordor Bundle– zde je cena stanovena na 15 EUR, ale jde o balík, který obsahuje základní hru, plus cca 20 DLC, na Steamu je hra aktuálně se slevou 66 %, ale i tak stojí 17 EUR, bez slevy cca 50 EUR..

mordor steam startsMordor

IndieGala

Ještě mohu zmínit tento, ne příliš vábně vypadající web https://www.indiegala.com, ale taktéž funguje spolehlivě.

 

Závěrem

Obdobných webů je mraky, např. http://www.muve.cz/, nebo např. http://www.kinguin.net/.

Často některé weby dávají hry zdarma, resp. za emailovou adresu, často také obsahují kromě bundle nabídek i typický store, pokud chcete ušetřit, můžete hry získavat i tímto způsobem, na druhou stranu, pokud si počkáte např. na Steam Summer sales, apod. akce, ceny už jsou často srovnatelné, takže- je to na vás.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..