Hudební festivaly 2011 aneb kam se vypravit

Hudba- pro někoho (jako mne) součást života, k hudbě patří také koncerty a festivaly. Osobně upřednostňuji metalovou a rockovou hudbu, každoročně jezdim na pár fesťáčků, jdu se vám o nich zmínit…

Letos se chystám minimálně na 3, z toho 2 větší a jeden menší. A to sice jako již tradičně na Benátskou noc, Malá skála (cca 5.  rokem) a Votvírák– Milovice (cca 6. rokem), ale letos dále na Metalfest– Plzeň (poprvé).

Benátská má jedno velké lákadlo- perfektě situované prostředí v centru malebného údolí Malé skály, v Českém ráji, konná se vedle pobublávájící a ledové řeky Jizery. Je víceméně multižánrovým festivalem- metal, rock, pop, ska, disco (taneční stan Evropy 2 a laserová show Pavla Cejnara ). V minulosti zde hráli velikáni jako Lordi, již zesnulý Garry Moore, Scorpions, Tarja Turunen, Guano Apes a spousta dalších, z nemenších interpretů ale českých jsou tu víceméně každoročně Harlej, Alkehol, Doga, Rybičky 48 a podobné. Z Popových hvězd bych zmínil například Anna K., Ewa Farna, Nightwork, Kryštof atd. (v r. 2010 zde měli vystoupení Kabáti, jako jedinné v ČR)

Tento festival se konná vždy poslední víkend v červenci a přesto, že cena permanentky je 1200-1400 kč, tak rozhodně za to stojí, najdete tu 5 pódií a každý si vybere svůj „šálek hudby“.

Votvírák mám cca 10 km od domova, vstupné je víceméně zdarma (100kč), takže nemám jedinný důvod zůstavat doma :). Zde se stále objevují skupiny jako Arakain, Mandrage, Jiří Šmicer, Škwor, Wohnout… Je také vícežánrový- tuším, že 4 podia (samozřejmě menší, ale i tak je to dobré). Kromě hlavní stage zde naleznete ještě 2 menší- víceméně poprockové, a jednu hiphopovou stage. Minulý rok jsem byl mile překvapen čepovaným Budvarem, místo každoročního hnusu Gamrinusu… A dobré bylo kvalitní vystoupení Lucie Bílé.

Metalfest- ze jsem ještě nebyl, ale těším se jako malý kluk, už jenom kvůli tomu, že je to čistě metalový festival, i zde jsou zvučná jména (Sabaton, Epica, Rage, Salamandra, Dymytry), ale co jsem tak zpozoroval, tak podle rozlohy se bude řadit mezi menší festivaly, no uvidíme jak to všechno bude.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..