Nick Vujicic- bez rukou, bez nohou, avšak bez starostí

Chvilku jsem přemýšlel o čem napsat další článek, není to lehké vybrat tu pravou věc, člověk má v sobě strašně moc věcí, u kterých má poci, že potřebuje sdělit světu a vybrat tu pravou je poměrně obtížné.

Dovolte, abych vám představil člověka jménem Nick Vujicic [:vujičič:]- je to pán, který se narodil v roce 1982 v Melbourne v Austrálii a bez jakéhokoliv důvodu či varování lékařů přišel na svět bez rukou a bez nohou. „Nemá ruce! Nemá nohy! Přesto miluje svůj život“.

Na tohoto člověka jsem narazil na stránce videacesky.cz (link vede přímo na úvodní video, kde zjistíte kdo to vlastně je a na záznam z jeho přednášky). Nemá nohy, nemá ruce, ale přesto je šťastný, dělá si z toho legraci- například jak nazývá svůj zárodek nohy „slepičím pařátem“. Pořádá motivační přednášky po světě a dokonce měl dvě už i v ČR. Na záznamu z přednášky říká, jak si určitě lékaři mysleli, že je to chudák a podobně, ale jak to mohli říkat, pro něj není jeho postižení překážkou „jedinou překážkou vám může být vlastní mysl“.

Pravděpodobně ho stálo hodně usílí, aby se dostal tam, kde je nynní, ale nikdy svůj boj nevzdal a právě si užívá výsledků jeho snahy, možná se snažil aby dokázal ostatním, že neni „ztracený“, možná sám kvůli sobě, ale určitě se shodneme, že je to obdivuhodné…

stránka o Nickovi na anglické wikipedii


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..